Arkitekturåret 2023

World Capital of Architecture 2023

København er valgt som arkitekturhovedstad af UNESCO. Vi fejrer arkitekturåret med en bred pallette af events og projekter, du som samarbejdspartner og helt almindelig københavner er med til at skabe.

Københavns Kommunes logo

Copenhagen in Common - vi har byen til fælles

I 2023 er København verdens arkitekturhovedstad. Det skal fejres med et Arkitekturår om alt det, vi har til fælles, når vi ser tilbage, og alt det vi kan gøre sammen, når vi kigger frem. Med arkitekturåret dykker vi ned i byens arkitekturarv, lader eksperimenter i byens rum boble op og kalder til debat om en bæredygtig byudvikling.

→ Vi har historien til fælles

Baghuse og højhuse. Pladser og palæer. Frederiksstad og Ørestad. Håndværk og industri. Martin Nyrop og Arne Jacobsen. I 2023 inviterer vi københavnerne, danskerne og byens gæster til at gå på opdagelse i historien for at blive klogere på, hvem vi er og finde vejen til en mere bæredygtig fremtid.

→ Vi har hverdagen til fælles

Boligblokken og villavejen. Cykelstierne og parken. Børnehaverne og folkeskolerne. Butikker og byggepladser. Det helt almindelige og det ualmindelige københavnske. I 2023 stiller vi skarpt på hverdagen og spørger, hvordan vi udvikler en by, der har plads til alle.

→ Vi har naturen til fælles

De grønne åndehuller og blå oaser. Plantelivet og dyrelivet. Men også den akutte krise. Skybrud og tørke. Ubalance og omstilling. I 2023 demonstrerer vi nyskabende løsninger og diskuterer de svære kompromisser for, hvordan vi kan leve, bo og bygge med respekt for naturen og planetens grænser.

→ Vi har arkitekturen til fælles

For den er rammen om det hele. Et godt sted at bo, arbejde og uddanne sig. Et rart sted at opholde sig. Et trygt sted at bevæge sig. Et svar på hvordan København fortsætter med at være en af verdens bedste byer at leve i. København tilhører alle og har millioner af ophavskvinder og mænd. En historie og 623.340 levende fortællinger. I 2023 skriver vi næste kapitel sammen og inviterer resten af verden til at være med.

Copenhagen in Common – vi fejrer det vi har fælles

Video Url

Bemærk, at når der afspilles videoen, kan en eller flere cookies fra tredjepart gemmes på din computer af udbyderen af videoen.