Københavns Kommunes logo

Om arkitekturåret

World Capital of Architecture – Verdensarkitekturhovedstad – er en ny titel, som UNESCO tildeler den by, der er vært for den internationale arkitektforening UIA’s verdenskongres.

Arkitekturåret er resultatet af et samarbejde mellem Wonderful Copenhagen, Arkitektforeningen og Københavns Kommune. Ambitionen for UNESCO-UIA World Capital of Architecture 2023 er at skabe global og lokal opmærksomhed om Københavns arkitektur i bred forstand.

UIA’s verdenskongres afholdes i København juli 2023.

København skal vise sine evner til at tænke langsigtet inden for temaer som byggeri, design, klimatilpasning, innovation, borgerinddragelse og bæredygtig byudvikling, socialt såvel som miljømæssigt.

Det er mit håb, at arkitekturåret vil anspore byggebranchen og alle os, der sammen udvikler byen, til at skabe smukt og bæredygtigt byggeri i verdensklasse.
Camilla van Deurs
Stadsarkitekt, København

Bevica Fonden støtter Arkitekturåret

Sammen med Bevica Fonden kvalificerer vi i partnerskab aktiviteter under Arkitekturåret, så flest mulige er tilgængelige for alle. Det skal blandt andet ske gennem inspiration og workshops.

Læs mere om partnerskabet på Bevica Fondens hjemmeside

Copenhagen in Common - Alt det vi har til fælles

Video Url

Bemærk, at når der afspilles videoen, kan en eller flere cookies fra tredjepart gemmes på din computer af udbyderen af videoen.

For dig som vil være samarbejdspartner

Læs mere om, hvordan du bliver samarbejdspartner.